Triathlon – what the heck?!

Apăi, dragii mei, m-am apucat iar de antrenamente. De data aceasta pentru triatlon, primul meu triatlon.

Cum triatlonul este un sport compus din 3 discipline: natație, ciclism și alergare, problema mea aici, sau motivul pentru care încă nu am încercat acest sport, este pentru că nu pot înota 🙂 as easy as that, cum s-ar zice.

Cum tot ce este bun în viață este ori ilegal, ori imoral, ori îngrașă, am zis și eu că ceva ce nu pot face, ar fi mai fun să încerc să-l fac, nu? Prin urmare, de la ”întâi” am început antrenamentele serioase. Au trecut 12 zile deja și încă nu am avut o zi liberă. În fiecare zi am ori alergare, ori piscină, ciclism sau ceva de forță.

Ciclismul, alergarea și exercițiile de forță merg bine… pot să zic că am experiență și antrenorul nu prea are ce să-mi reproșeze,
Înotul… nah 🙂 Am avut mare noroc să găsesc un amic (zis ”antrenor de înot” de acum înainte) care a acceptat să mă învețe să mă bălăcesc în apă. Adevărul este că a început să-mi placă. Am făcut 4 ore împreună doar și el zice că progresez bine și destul de repede. ”Lingușeală” din asta am mai auzit de la profesori, dar când am fost azi singur în piscină și am înotat 250 metri cu pauze după fiecare 25 m dar cu respirație cum trebuie, ținut mâinile cum trebuie etc., mi-am zis: ”bă, ăsta are dreptate!”.

Chestia e că după ce cele puține ore de antrenament în piscină, am prins încredere, curaj și știu că ”voi putea” înota la triatlonul stabilit, care, apropo, este încă departe.

Una peste alta, sunt mândru de mine, mult mai motivat și foarte recunoscător antrenorilor pe care i-am ales să mă ajute în drumul spre primul meu triatlon! Stay tuned….

Ca încheiere, vă las mai jos un video motivațional despre triatlon, asta ca să nu zic: ”vrabia mălai visează” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s